Thursday, January 17, 2013

Pelbagai Cheese Tart Ku

17 Januari 2013, bersamaan 5 RabiulAwal 1434 Hijrah.

Assalam dan dengan lafaz Bismillah kali ni coretan Shima berkaitan cheese tart. Hah!! ada apa dengan cheese tart. Hari ni setelah siapkan tempahan dari Azi, sebenarnya tempahan dari Azi tidaklah banyak. Disebabkan ada masa terluang, Shima nak buat cheese tart dengan filling selain daripada Blueberry.
 
Dalam peti sejuk ada filling kiwi, manggo dan strawberry. Hari tu beli sebab nak buat kek. Sebab kek tak sempat-sempat nak buat so apa lagi rasanya bahan-bahan tadi Shima nak jadikan filling untuk cheese tart Shima kali ni. Errrmmm... rasanya sedap. Sebab ada rasa masam-masam manis dan kenalah pulak dengan cheesenya yang lemak-lemak tidak berapa manis.. he3x
 
So, sekarang ni produk Cheese Tart Shima dah ada pelbagai rasa. Coklat & Blueberry Cheese Tart, Oreo Cheese Tart, Kiwi Cheese Tart, Manggo Cheese Tart dan Strawberies Cheese Tart selain daripada Blueberry Cheese Tart. Apa lagi .... jom kita tengok gambar-gambarnya. Gambar untuk Strawberies dan Manggo Cheese Tart lupa nak snap sebab dah nak cepat. Rasanya sesedap Blueberry Cheese Tart. Kepada sesiapa nak buat tempahan... dipersilakan.
  
 
Filling chocolate hazelnut paste dan blueberry
Selalunya hazelnut paste ni Shima salutkan pada kek cokat..
 
 
just put one dot on top...
 
 
Tada....... inilah hasilnya Coklat & Blueberry Cheese Tart
rasanya errmmm .... sedap!!!
 
 
Filling coklat Hazelnut paste 
 
 
Selalu Shima tengok orang selalu gaulkan Oreo dalam cheese
tapi Shima taburkan diatas. Buat lain sikitlahkan...
 
 
Tada... ni lah Oreo Cheese Tart
rasa coklat didalam dan oreo diatasnya... ermmm
 

Ni pulak Shima letakkan filling kiwi
 
 
Just put one dot on top jugak, colour je lain. ikut filling....
 
 
Inilah hasilnya... Kiwi Cheese Tart
rasa masam-masam manis .... sedap!!!
 
 
Terimakasih kepada yang singgah ke blog Shima dan kepada sesiapa yang ingin membuat tempahan sangat-sangat dialu-alukan....

 
Ok sampai kita berjumpa lagi dilain coretan. Wassalam.